Justine Hendrikx

Wat betekent schilderen voor jou:

Schilderen en tekenen zijn voor mij van kinds af aan een belangrijk onderdeel van mijn leven waar ik gelukkig van word. Het creëren en visualiseren van beelden, zijn voor mij een goede manier om mentaal te ontspannen. Ik kan volledig de tijd verliezen in het vinden en ontdekken van de juiste balans in een kunstwerk. Met veel plezier heb ik dan ook de Kunstacademie in Maastricht afgerond in 1984.

Wat is jouw inspiratiebron:

Mijn inspiratiebronnen zijn foto's die ik zelf maak of zoek en die mij op een of andere manier raken, vaak grafisch. Portretten (maak ik in opdracht) en vooral ogen fascineren mij en vind je vaak in mijn werk terug. Door veel, bewust en gedetailleerd te kijken, heb ik een scala aan technieken ontdekt en ontwikkeld. Dit blijft een uitdagend en doorlopend proces.

Wat kun je vertellen over jouw kleurgebruik en techniek:

Mijn techniek van schilderen en of tekenen begint bij het maken van schetsontwerpen. Hieruit kan een serie ontstaan. De manier van schilderen is net als het leven, laag over laag, waardoor de huid van het papier of canvas levendig en rijkelijker wordt. Meestal werk ik met verschillende media door elkaar. Dit kunnen o.a. zijn: olieverf, acryl, potlood, graffiti. Het samenstellen van collages en het vervreemden van de beelden blijven mij uitdagen. Ik vind het leuk om een grafische en soms humoristische twist toe te passen. Aan de hand van de voorstelling en techniek pas ik mijn kleurpalet aan. Ik ben er nog lang niet klaar mee :) Er valt nog zoveel te ontdekken.

Website:                                 http://www.art-by-justine.nl

Meer werk zien van deze kunstenaar kijk dan hier