Sacha Heyligers

Zolang ik mij kan herinneren heb ik altijd interesse gehad in het inrichten van huizen. Van huis uit kreeg ik veel mee wat  dat betreft o.a van mijn moeder en van een inspirerende  oom, een antiekhandelaar, die in bijzondere huizen woonde. Het was een feest om door hem in zijn interieurs te worden rondgeleid.  Zo werd mijn passie gevoed. Na een jaar Frans studeren koos ik voor vele verschillende (creatieve) banen en studeerde ik een jaar kunstgeschiedenis in de USA. Deze ervaringen hebben me verrijkt in vele opzichten. Uiteindelijk kwam ik terecht in de  kunstwereld; Ik ging werken bij veilinghuis Chrisitie's en voor galeries tijdens de Tefaf.   Ik leerde anders kijken naar kunst in diverse vormen.
Mijn passie is nu om mooie stoelen te vinden in binnen en buitenland en die eigentijds te maken met speciale, en soms zelf vervaardigde, stoffen. In kunsthuis Lixhe en in mijn eigen atelier kan ik heerlijk mijn passie uitvoeren.
Het organiseren van de Pop-up shop "Sachaise", wat we incidenteel doen voor verschillende kunstenaars, geeft veel voldoening en is steeds een groot succes.

Meer werk zien van deze kunstenaar kijk dan hier

MIJN (KUNST)WERKEN